Основен ремонт на апартамент

Основен ремонт на апартамент е строително-ремонтен процес на цялостно обновяване на интериора и функционалността в жилището. Основен ремонт на апартамент се води от компетентно лице, запознато с последователността и технологията на строително-ремонтните дейности, материалите и интериорните правила.

Какво Ви осигуряваме при основен ремонт на апартамент?

  • Коректни цени за работа и строителни материали.
  • Кратки срокове на изпълнение.
  • Професионална консултация.
  • Спестяване на време от търсене на материали.
  • Осигурявване на транспорт и разтоварване.
  • Спестяване на време от търсене и чакане на майстори.
  • Организирана и качествена работа.
  • Последователност и пълна завършеност на работните процеси.
Заявете оглед за София сега!

Защо трябва да направим основен ремонт на апартамента си?

Когато искаме да живеем комфортно и с наслада в дома си, определено се нуждаем от основен ремонт на апартамента си. Основният ремонт ни гарантира дълготраен резултат за безпроблемно използване на жилището и превръща вложените пари в стабилна инвестиция. Освен, че вдига пазарната цена на имота ни, основният ремонт ни спестява и много пари от непредвидени ремонти при теч на ВиК системата, проблеми с ел. инсталацията и загуба на енргийна ефективност на апратамента. За да се справите с непосилната задача да организирате целия работен процес, да намерите майстори за всички ремонтни етапи, да осигурите правилните строителни материали ние ви предлагаме нашите професионални услуги. Нашият екип ще подготви работен проект и след предварително заявени строителни материали ще започне изпълнение на ремонта в най-кратки срокове.

Кои са етапите при основен ремонт на апартамент?

планиране на ремонта в 3D

Планиране

За да започнем основния ремонт на апартамента се нуждаем от ясна представа за крайния резултат, който желаем да постигнем. При планирането на ремонта започваме да мислим отзад напред - от визията към изпълнението. За да няма неприятни изненади е желателно да направим 3D визуализация на помещенията с цялостно разположение на мебелите, структорите от гипсокартон, цветовите гами и осветлението. 3D проектът ще ни помогне при изчисляването на строителните материали, както и при позиционирането на контакти, ключове, осветителни тела, ВиК изводи, аспирация, климатизация, интернет и телевизия.

Къртене и извозване

къртене и извозване при цялостен ремонт на апартамент
При цялостен ремонт на апартамент премахваме всички стари тръби в жилището. Прокопават се канали в стените и подовете, където те минават, изрязват се и се изхвърлят. Прокопаваме канали и за остарелите, обгорели, напукани, или тънки кабели, които се нуждаят от подмяна. Основния обем при къртенето в апартамента е в банята. Премахват се всички стари плочки и лепилото под тях до мазилка (или панел), както и цялата санитария и смесители в банята. С много боклук можем да се сдобием и при събаряне на някоя излишна преградна стена или остарял окачен таван. Премахват се старите врати и каси, както и старите рамки на прозорците. За да изхвърлим целият този боклук от апартамента се нуждаем от специализиран пренос с контейнер или камион до най-близкото оторизирано сметище. Къртенето и почистването на жилището е основополагащо за предстоящия основен ремонт на апартамента.

Дограма и Входна врата

нова дограма за прозорци
За да може да започнем дейностите по основния ремонт на жилището, първо трябва да подменим дограмата. Това се налага, тъй като имаме обръщане отвън и отвътре на ъглите около дограмата. Без да сме ги обърнали, не можем да преминем към шпакловане на стените. Новата дограма допринася и с 33% за топлоизолацията на целия апартамент и ще спомогне за съхненето при мокрите процеси на ремонта.
След монтажа на външната врата също се изисква обръщане на ъглите около нея и без нея не можем да продължим към следващите ремонтни работи. Новата външна врата допринася за шумоизолацията към общите площи и намалява шума от ремонта. С нея ще почувствате своя дом малко по-сигурен и ще сте спокойни за оставените материали и уреди в жилището.

Ел. инсталация

смяна на ел. инсталация
За да не ни се налага къртене наново след основен ремонт на апартамента е хубаво да помислим за подмяна на ел. инсталацията. Работата по ел. инсталацията в жилището започва от ел таблото. Ако нямаме ново ел. табло с автоматични предпазители, то се налага да се сдобием с такова. След като вече имаме сигурно табло, прокарваме и сигурни кабели. Това става, чрез пускането на мостови кабели в прокопани предварително канали от таблото до изходната точка - директно или през разпределителна кутия, отново според нуждите на захранването.

Ремонт на банята

основен ремонт на баня
Основният ремонт на апартамент започва от банята. Това е най-прашния процес, от който трябва да се отървем най-напред, за да можем да преминем към по-деликатни работи. Първата ни задача е да изградим водопровода и канализацията в целият апартамент, като тръгнем от вертикалните щрангове, които най-често са точно в банята. Измазваме стените с вароциментов разтвор до идеално равна и нивелирана основа. Лепиме плочките, фугираме и монтираме санитарията. Изграждаме окачен таван с водоустойчив гипсокартон и вградени осветителни тела за баня.

Замазка и мазилка

подова замазка
Може да се възползваме от това, че сме в основен ремонт на апартамента и направим една цялостна и изравняваща нивата пясъчно-циментова замазка в цялото жилище. За настилки изискващи идеално равни основи се препоръчва саморазливна замазка. Новоиздигнатите стени трябва да се измажат с подходяща мазилка. Изборът на мазилка зависи от изложението на помещението и нивото на влага. Най-често се използват дишащи, водоабсорбиращи и влагоотдаващи мазилки като гипсова или вароциментова.

Елементи от гипсокартон

елементи от гипсокартон
Гипсокартонът много помага в цялостния ремонт на апартамент. С него бързо и лесно можем да издигаме преградни стени, да шумо и топлоизолираме външни стени, да обръщаме краищата на врати и прозорци. С гипсокартон можем да изработим красиви и разнообразни фигури, да вградим скрито осветление или лунички. С него изправяме кривите тавани и придаваме разчупени форми.

Шпакловка и боя

шпакловка и боя
Когато приключим с изграждането на гипсокартона при нашия основен ремонт, той и останалите в апартамента стени на мазилка трябва да се шпакловат. Според кривините по мазилката се шпаклова две или три ръце с груба шпакловка и една ръка финно. Гипсокартона се шпаклова само по снадките и ъглите със специални разтвори. Шлайфаме стените до идеално гладка повърхност и грундираме. Така подготвените стени вече може да боядисаме с латекс. Латексът се нанася на 2 или 3 слоя до пълно пориване.

Подови настилки

монтаж на подови настилки
Към края на нашия основен ремонт на жилището можем да поставим подовите настилки. Подовите настилки могат да са Дървесни: паркет, дюшеме, трислоен паркет; Полудървесни: ламиниран паркет; Керамични: теракот и гранитогрес; Текстилни: мокет и балатум. Всяка от тези настилки си има предимства и недостатъци, така че е нужно внимателно да се подберат за различните помещения в нашия апартамент.

Интериорни врати

монтаж на интериорни врати
При положени подови настилки основният ни ремонт е стигнал до етап в който можем да отделим помещенията в апартамента си с интериорни врати. За да бъдат качествено отделени помещенията, е нужно внимателно да съблюдаваме при затваряне на крилото на вратата преходната лайсна да остава точно под него, така че да не се вижда от настилката в съседното помещение. Тук трябва да помислим и за дневна светлина в коридора, като изберем една или две врати с матови или прозрачни стъкла, ако това е удачно.

Кухня

изработка на нова кухня
Какво е нашият основен ремонт на апартамента без нова кухня. Кухнята е многофункционално място в малко пространство. Това място трябва да е добре планирано и разпределено. Подготовката му започва още в началото на основния ремонт с позициониране на ВиК изводите и ел. мощностите, както и подходящо място за аспирацията. След монтирането на кухнята нашият основен ремонт на жилището е приключил и вече може да преминем към обзавеждане и аранжиране на новия ни дом!

Ремонтни дейности за София

Изпълняваме основен ремонт на апартаменти за София.