ОКАЧЕН ТАВАН ОТ ГИПСОКАРТОН


Изработка на окачен таван Цена за трудЦена за труд и материали
Окачен таван с единична скара 14 лв./кв.м. 35 лв./кв.м.
Окачен таван с двойна скара 16 лв./кв.м. 45 лв./кв.м.
Запълване на фуги с качество Q1 2 лв./кв.м. 4 лв./кв.м.
Шпакловане на фуги с качество Q2 6 лв./кв.м. 9 лв./кв.м.
Шпакловане на таван с качество Q3 10 лв./кв.м. 15 лв./кв.м.
Шпакловане на таван с качество Q4 13 лв./кв.м. 20 лв./кв.м.
Поставяне на каменна вата 2 лв./кв.м. 8 лв./кв.м.
Г-образен куфар 18 лв./л.м. 35 лв./л.м.
П-образен куфар 22 лв./л.м. 39 лв./л.м.
Ниша за скрито осветление 22 лв./л.м. 27 лв./кв.м.
Монтаж на луничка 12 лв./бр. от 20 лв./бр.
Монтаж на LED лента 5лв. лв./л.м. от 15 лв./л.м.
Боядисване окачен таван прав 3лв./кв.м. от 5 лв./кв.м.
Боядисване окачен таван с чупки 1цв. 4лв./кв.м. от 6 лв./кв.м.
Боядисване окачен таван с чупки 2цв. 6лв./кв.м. от 9 лв./кв.м.
Изграждане на ел. за окачен таван 200 лв./стая от 250 лв./стая

Окачен таван от гипсокартон

Окачен таван от гипсокартон
Окачен таван от гипсокартон представлява плоскости от гипсокартон, закрепени към тавана посредством винтове към метални профили. След поставянето на гипсокартона се шпаклова с подходящи гипсови смеси, до постигане на равна и гладка повърхност. Окаченият таван може да бъде прав на едно ниво или със сводове и фигури на две нива. На окачения таван могат да се монтират лунички за вграждане и ниши за скрито осветление. За по-добра шумо и топлоизолация се добавя вата между тавана и гипсокартона.

Монтаж на окачен таван

монтаж на окачен таван от гипсокартон
Монтажа на окачения таван се състои във фиксирането на UD и CD профили, които образуват здрава конструкция. За тях се монтират гипсокартоновите плоскости, който най-често биват с дебелина 12,5мм. За прикрепването на UD профилите към стената се използват дюбел-пирони на 6мм дебелина. CD профилите се заздравяват с директни окачвачи към тавана. За него те се хващат с метални анкери, а към профила с винтове тип копчета.

Шпакловане на гипсокартон

Шпакловане на гипсокартон
Шпакловка на гипсокартон преминава през няколко работни етапа. Първият е запълването на фугите на гипсокартона с подходяща смес и залепването на хартиена лента по фабричните улеи. След като сместа се втвърди се преминава към повторно минаване на улеите с шпакловачна смес, за тяхното пълно изравняване. Последният етап е цялостно шпакловане на гипсокартно със шийтрок.

Г-образен куфар

Г-образен куфар от гипсокартон за окачен таван
Г-образният куфар от гипсокартон представлява чупка от стената към тавана под формата на буквата Г. Захващането му става посредством UD и CD профили за гипсокартон. Основната му цел е декоративна и осигурява място за монтаж на лунички.

П-образен куфар

П-образен куфар от гипсокартон за окачен таван
Захващането на П-образния куфар от гипсокартон става изцяло върху тавана, като видимо образува буквата П. Неговата цел също е декоративна, но освен лунички при него може да се монтира и лед лента за скрито осветление към стена или завеса.

Ниша за скрито осветление

Ниша за скрито осветление на окачен таван
Нишата за скрито осветление представлява Г-образен борд към куфар на окчен таван. Той прикрива led лентата и създава визуален ефект върху тавана.

LED осветление

Led осветление за окачен таван
Led осветлението за окачен таван представлява лента с led диоди. Ел. захранването на лед лентата преминава през трансформатор за намаляване на волтажа от 220 на 12 волта. Това я прави безопасна за пипане, примерно когато чистите прах. Led осветлението създава приятна нежна светлина и подчертава фигурите от гипсокартон.

Лунички

лунички за окачен таван
Луничките са малки осветителни тела с кръгла или квадратна форма. Създават зонова осветеност над нужните за това места. За разлика от led лентите, луничките се свързват директно към ел. мрежата на захранване от 220 волта. При избор на димерни крушки, може да се монтира димер ключ, който да ви позволи да регулирате светлината на луничките от много слаба до пълната мощност на крушките, която зависи от мощността на ватовете.

Ел. инсталация

монтаж на ел. инсталация - окачен таван
Ел. инсталацията за окачения таван се планира и изгражда предварително. Ако не може да се използва съществуващата инсталация, се прекарват нови кабели. Ключовете за включване на осветлението се сменят с адекватни за нуждите на новото осветление.

Вата за окачен таван

Преградна стена от гипсокартон
Ватата в окачения таван се поставя между профилите в гипсокартона с цел шумо и топлоизолация. Гипсокартонът е слаба бариера за шума. По тази причина е препоръчително поставянето на каменна вата, за добра изолация от шума в съседните помещения.

Изработка на окачени тавани за Варна

Изработваме окачени тавани от гипсокартон за град Варна. Цените за изработка на окачения таван се изчисляват при огледа.
На цената влияят: Работим само с качествени и доказани продукти.