Шпакловка

шпакловане майстор шпакловчик
Финна шпакловка Цена труд Цена за труд и материали
Финна шпакловка 2 ръце, грундиране и шлайфане 12,00 лв./кв.м. 16,00 лв./кв.м.
Шпакловка на Гипсокартон Цена труд Цена за труд и материали
Грундиране, шпаколоване със шийтрок 2 ръцe до Q4 и шлайфане 17,00 лв./кв.м. 22,00 лв./кв.м.
Груба шпакловка Цена труд Цена за труд и материали
Грундиране и груба шпакловка 12,00 лв./кв.м. 15,00 лв./кв.м.
Вграждане на мрежа 3,00 лв./кв.м. 5,50 лв./кв.м.
Монтаж на ръбохранител 6,00 лв./л.м. 8,00 лв./л.м.
Изравнителна гипсова мазилка Цена труд Цена за труд и материали
Изравнителна мазилка до 2 см 15,00 лв./кв.м. 25,00 лв./кв.м.
Пердашене на мазилка 3,00 лв./кв.м. 3,00 лв./кв.м.
Обръщане на врати и прозорци 12,00 лв./л.м. 22,00 лв./л.м.
Изравняване на стени с фибран или стиропор Цена труд Цена за труд и материали
Лепене на фибран или стиропор 10,00 лв./кв.м. 20,00 лв./кв.м.
Шпакловка с теракол и мрежа 7,00 лв./кв.м. 14,00 лв./кв.м.
Монтаж на ръбохранител 6,00 лв./л.м. 8,00 лв./л.м.
Обръщане на врати и прозорци с фибран 12,00 лв./л.м. 20,00 лв./л.м.

Шпакловане

Шпакловането е работен процес, при който се нанася тънко финишно покритие на гипсова основа (шпакловка) върху стени и тавани от гипсокартон или гипсова мазилка. Гипсовата шпакловка служи за основа на различни интериорни покрития, като латекс, тапети, декоративни мазилки и др.

Технология на шпакловане
Задължително условие преди да се започне полагане на шпакловачна смес е почистването от тапети и грундирането с подходящ грунд. Ако основата е ронлива или напукана, шпакловаме с мрежа. При много криви стени е подходящо да се направи гипсова мазилка. Тя изправя стените перфектно и подобрява влагорегулирането в помещението. При леки неравности може да се изправят визуално само зоните в ъглите и да се нивелира около отворите за вратите с груба шпакловка. Грубата шпакловка е подходяща за тапети и някои видове декоративни мазилки. За перфектно боядисване с латекс върху грубата шпакловка се завършва с финна шпакловка (шийтрок), който се шлайфа с шкурка за идеално гладкост.

Финна шпакловка

Финна шпакловка
Финната шпакловка е последния слой при шпакловането. Използва се готова пастообразна смес за финишно покритие (шийтрок), която се нанася с голям "нож", шпакла или маламашка с тънка ламарина. Резултатът е идеално заравнена основа с гладка повърхност, перфектна за боядисване с латекс.

Шпакловане на гипсокартон

Шпакловане на гипсокартон
Шпакловка на гипсокартон преминава през няколко работни етапа. Първият е запълването на фугите на гипсокартона с подходяща смес и залепването на хартиена лента по фабричните улеи. След като сместа се втвърди се преминава към повторно минаване на улеите с шпакловачна смес, за тяхното пълно изравняване. Последният етап е цялостно шпакловане на гипсокартно със шийтрок.

Груба шпакловка

Груба шпакловка
Грубата шпакловка се препоръчва за нивелирани стени и тавани с леки неравности до 1 см. Гипсова шпакловачна смес или гипсово лепило, се нанасят на няколко тънки слоя върху вдлъбнатините по основата до максимално заравняване.
При напукани или голи панелни стени е нужно вграждането на шпакловачна мрежа. Тя предпазва появата на пукнатини върху повърхността на шпакловката, дори такива да се появаят под нея.
При грубата шпакловка се вграждат ръбохранители по всички външни ъгли. Те изправят външния ъгъл и предпазват шпакловката от отчупване.

Изравнителна гипсова мазилка

Изравнителна гипсова мазилка
Гипсовата мазилка може да се нанася със слой до 5 см., което я прави отличен избор за изравняване на криви стени. Освен това гипсовата мазилка създава отличен климат в помещението, като поема и отдава излишната влага. Гипсова мазилка с перлит, ще създаде и допълнителна шумо и топлоизолацияна преграда.

Грундиране преди шпакловка

Груба шпакловка
Грундирането преди шпакловка е нанасянето на заздравяваща основата течност, посредством валяк. Грундирането се извършва със специален за целта грунд. Така положеният грунд подобрява сцеплението между грубата и финната шпакловка и предотвратява по-нататъчно напукване или отлепване на финишната шпакловка.

Шлайфане

Шкурене на шпакловка
Шлайфането е процес на шкурене на стените и приключва тогава, когато стените станат идеално гладки. Шкуренето може да е ръчно или машинно, но винаги се изпълнява със шкурка за шлайфане с номер над 180.

Шпакловане на стени и тавани за София

Изпълняваме шпакловки за София град. Цените за шпакловане се изчисляват при огледа.
На цената влияят: Работим само с качествени и доказани продукти.