Подови настилки от винил


Винил

Луксозна винилова плочка (LVT)

Структура на ламината
Виниловите подови настилки са продукт, съставен от няколко слоя от различни материали, поставени заедно, за да образуват изключително издръжливо, практично и достъпно подово покритие. LVT е вид винилова настилка, която е предназначена да имитира естествени подови настилки като твърда дървесина и керамични плочки . Благодарение на технологичния напредък и подобрените възможности за проектиране, виниловите подове вече могат да изглеждат и да се усещат почти идентични с продуктите, които имитират.

Монтаж на LVT плочи

Монтажът на LVT виниловите плочи се усъществява посредством редене на клик система, подобна на ламината. Винилът не съдържа дървесина, а само PVC съставки, което го прави неподатлив на вода. Поради тази си способност, виниловите плочи може да се редят плътно до стената, почти без никаква фуга. Винилът е много здрава, но и много тънка подова настилка, поради което се изисква идеално равен и гладък под от саморазливна замазка.
Монтаж на винил Цена монтаж на винил
Монтаж на Винил редене 7 лв./кв.м.
Монтаж на Винил лепене 10 лв./кв.м.
Монтаж на PVC первази 2 лв./л.м.
Монтаж на MDF первази 6 лв./л.м.
Монтаж на Мокет 6 лв./кв.м.
Монтаж на Мокетени первази 2 лв./л.м.

Монтаж на Первази

Монтажът на первази изисква различни способи при различните первази. Подовите первази биват PVC, MDF и дървени.
PVC-то се отлиава с добра гъвкавост и отлично прилягане към пода и стените. Монтажът е бърз и лесен. За PVC первазите има изработени външни и вътрешни ъгли със същата разцветка. Те осигуряват гладко преливане на перваза без фуги и ръбове.
MDF первазите са податливи на леко огъване. При неравни стени и подове те остават фуги. Фугите могат да се силиконират и боядисат при нужда. MDF первазът е имитация на истинското дърво. Той има за цел да придаде по-автентичен вид на дърво на разумна цена.
Дървеният перваз е класика. Най-често се използва за завършване на естествени паркети, за да не се наруши натуралното звучене на настилката. Первазите са скъпи и трудни за обработка, заради жилестата им структура. При разкрояването им се използват само висококачествени машини.

Монтаж на Мокет

Поставянето на мокет се извършва върху равен и гладък под. Желателно е това да е саморазливна замазка. Парчето мокет се разкроява в помещението където ще бъде положено. Нагъва се на руло и малко по малко се подлепя с подходящо лепило. Освен за неподвижност на мокета, лепилото играе и изолационен слой между замазката. Това е от голямо значение при пране на мокета. Плътно поставено, лепилото не позволява водата да пронива до замазката. Намокрянето на замазката би довело до трудно изсъхване, в следствие на което ще започне гниене и мухлясване на мокета.
За мокета се шият первази от същото руло, което сме взели. Поставянето им към стената става постредством лепене.

Монтаж на Трислоен паркет

Монтажът на трислойния паркет наподобява монтажа на ламинат, с разликата че дъските тук са по дълги и по-тежки. Трислойният паркет се състой от три пласта дървесина. Те са много чувствителни към вода. Един евентуален теч върху паркета, би го разделил на отделните му пластове. Предимство на трислойния паркет е, че издържа на износване и като естествено дърво има високи топлоизолационни свойства. Трислойният паркет може да се лепи за пода с подходящо еластично лепило или да се постави върху подложка без лепене. Цената на трислойния паркет варира от 40лв./кв.м. за честосрещана дървесина до над 200лв./кв.м. за екзотични дървета, като махагон например. Високата цена на трислойния паркет, води до нуждата от качествен монтаж, първо за да се намали разхода до минимум и второ да се монтира така, че да не се създават предпоставки за издуване на паркета, което би го повредило необратимо.

Монтажи за Варна.